Hyvä tietää

Kaikki alkaa jaloista

Jalanpohjien kiputilat ja terveysongelmat ovat valitettavan yleinen vaiva. Vääränlaiset jalkineet ja huono alusta ovat merkittäviä kivun aiheuttajia. Mukava ja ergonominen pohjallinen on helppo tapa ehkäistä ja hoitaa jalanpohjan vaivoja. Relssi-pohjallisen vaikutus mukailee hyväksi koettua ja pitkät perinteet omaavaa vyöhyketerapiaa.

Yleisin jalkapohjan vaiva on painalluksesta syntyvä kipu, sekä ihomuutokset, kuten hilse, syylät, kovettumat, känsät ja haavat. Elimistön ja jalanpohjan vaikutus toimii molempiin suuntiin – ylempää kehosta jalkoihin ja toisinpäin. Energiavirtausten kulku heijastuspisteisiin on edellytys elinten ja ruumiin kokonaisvaltaiselle terveydelle. Näin ollen vyöhyketerapialla on onnistuttu löytämään ja hoitamaan monen vaivan syy – jalkapohjista.

Vyöhyketerapian perusteet

Egyptistä ja Kiinasta peräisin oleva ikivanha hoitomuoto stimuloi kehosi energiavarat, vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa tunnistamaan heikot kohtasi. Vyöhyketerapian perusajatus on, että ihmisen keho kiteytyy jalkateriin, jossa sijaitsevat kunkin elimen ja kehonosan niin sanotut heijastinalueet. Eri kehon osien häiriöt tuntuvat vastaavassa heijastekohdassa esimerkiksi iho-ongelmina tai arkuutena. Vyöhyketerapiassa pyritään helpottamaan ja poistamaan sekä jalassa olevia kipeitä paikkoja että vastaavan kohde-elimen ongelma.

Vyöhyketerapian mukaisesti ihmiskeho piirtyy jalkapohjiin. Varpaat edustavat päätä, päkiät rintakehää, jalkaholvi vatsaa elimineen ja kantapää lantion seutua. Sivusuuntaisesti sama järjestys havaitaan kehon keskiosaa edustavassa jalkaterän sisäreunassa sekä ulkoreunoilla kyljissä ja yläraajoissa. Kehon luut löydetään jalan luisista rakenteista, lihasten pehmytkudoksista ja jalan nivelistä.

Vyöhyketerapian mukainen jalkahieronta hajottaa virtsahappokiteitä ja muita haitallisia kertymiä, jotka poistuvat verenkierron mukana. Vyöhyketerapia vaikuttaa esimerkiksi selkään, niskaan, kaulaan, hartiaseutuun, rintakehän yläosan lihaksistoon, sekä verenkierto-, ruuansulatus-, virtsaneritys- ja hengityselimiin.